dimecres, 14 de novembre del 2012

JOCS I JOGUINES


Jocs i joguines

El joc és la manera en què els humans aprenem a establir relacions amb el nostre entorn. Així doncs, des d'un punt de vista educatiu, considerem tan important la llengua en què es desenvolupa com els valors i coneixements que s'hi transmeten.
Estem convençuts que els infants i adolescents catalans, independentment del seu origen, tenen el mateix dret que els altres de divertir-se i aprendre en la llengua que es parla en el país on viuen.
La presència de la llengua catalana en les joguines i els videojocs per a consoles adreçats a un públic infantil i juvenil és encara un dels àmbits on s'ha d'avançar en la tasca de normalització lingüística. Aquest procés s'ha de fer tant pel que fa a la sensibilització a consumidors (infants, nois i noies i també pares i mares) com també en el sector de les empreses productores i distribuïdores. Aquesta àrea de la Plataforma per la Llengua treballa per solucionar una mancança històrica  en la normalització de la llengua: el sector dels jocs i les joguines.

1 comentari:

  1. Quin bon escrit que ens has preparat Carme! M'ha agradat moltíssim. Una abraçada.

    ResponElimina