RECURSOS TAC

diumenge, 28 d’agost del 2011

KROKOTAK

Un web búlgar on podreu trobar tot un munt de propostes  sobre manualitats (pintura, modelatge, etc.)





UN BLOG MOLT INTERESSANT

"Mariposas de colores " és un blog de Trinidad Martinez que recomano per el seu contingut variat i pler de recursos i bones intencions.



diumenge, 21 d’agost del 2011

LES MATEMÀTIQUES MANIPULATIVES


El coneixement  matemàtic es composa de relacions construïdes per cada individu amb l'entorn i amb els objectes, que li permet anar accedint cada vegada a una complexitat superior.
Amb aquestes eines el nen o la nena podrà realitzar la seva investigació de manera autònoma. La presència de l’adult acompanyant, al llarg d’aquesta tasca autònoma, és sensible a tota mena d’intervencions: resoldre un dubte, plantejar una nova incògnita, acompanyar a un nen que no vibra amb el que s’ha plantejat...  
És important afavorir situacions perquè els nens explorin i investiguin autònomament, només així podem estar segurs que estem respectant el seu punt de partida, el seu ritme i les seves necessitat. Per afavorir aquesta mena de tasca autònoma els oferirem situacions i materials tot plantejant-los un repte per descobrir o unes normes de joc. ( Text extret del blog "Aprenent amb les mans" )

Materials de matemàtiques on PhotoPeach vist a "Especialment...docents"



Per veure materials  podeu visitar  Gamar: http://gamar.udg.edu/ però l'entorn ens ofereix molts materials que poden servir per experimentar i manipular només cal una mica d'imaginació.
Un bon llibre per llegir és "Viure les matemàtiques " de Mª Antònia Canals
Per escoltar:   http://ehutb.ehu.es/es/serial/57.html:  "Matemáticas en la etapa de educación infantil: retos y propuestas de futuro"   

dimecres, 10 d’agost del 2011

JOCS: SESAMO

Pàgina amb molts jocs :dibuixos per pintar, trencaclosques, jocs de memòria, laberints, molts i molts  per triar








diumenge, 7 d’agost del 2011

COM FER UN TAULER D'ANUNCIS O WALLWISHER

Una eina interessant  web2.0 WallWhiser que ens permet crear un mural de notes virtual 
(cliqueu post a sticky per afegir els vostres comentaris. S'obrirà el mur en gran, feu doble click sobre el mur per escriure i save per guardar)


Extret de http://www.educacontic.es/blog/los-tablones-de-notas-virtuales